Interimchef (Vice Vd)
på plats efter 8 dagar

Interimchef (Vice Vd) på plats efter 8 dagar

En svensk industrikoncern hade just genomfört ett uppköp av en mindre konkurrent på en annan nordisk marknad. Kort efter avslutat uppköp valde man att snabbt rekrytera en ersättare för det nya dotterbolagets VD. Efter tre månaders fruktlöst sökande beslutade man att ta in en temporär interims-CEO via Scandinavian Executive.

 

Industrikoncernen hade ett antal viktiga krav; Interimchefen skulle vara på plats inom en arbetsvecka i syfte att minimera störningar i verksamheten. Vidare skulle interimchefen ha erfarenhet av att utveckla företags försäljningsverksamhet och initiera samt driva mindre rationaliseringsprogram. Därutöver skulle den presumtiva interimchefen stötta sittande CFO i att bevaka de finansiella tillgångarna i bolaget, säkra likviditeten och bredda företagets tillgång till externa finansieringskällor. Detta samtidigt som man skulle ta de första stegen mot att införa moderbolagets värderingsstyrt ledarskap och affärsmål. Allt utan att orsaka avbrott eller störningar Verksamheten.

 

Scandinavian Executive, som har ett antal mycket erfarna före detta VD:ar i sitt nätverk, kunde redan samma dag presentera moderbolagets styrelseordförande med fyra mycket erfarna interimchefer. En av dessa valdes ut och påbörjade uppdraget som tidsbestämdes till 4 månader. Resultat: Efter 3 månader avbröts rekryteringen då koncernstyrelsen var så nöjd med den berörde interimchefen att han utsågs till ny tillförordnad VD för dotterbolaget.

Kontakta oss

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Group 396
  Michael Gabrielsson

  Partner och delägare

  Allmänna förfrågningar
  Scandinavian Executive Woman Mobile png

  Följ oss på LinkedIn

  Här delar vi våra senaste nyheter och tankar om interim.

  Följ oss