Scandinavian Executive » Utbud » Administrativ chef

Administrativ chef

Vi gör det enkelt att hitta rätt administrativ chef

Att få in en kompetent och erfaren administrativ chef kan göra stor skillnad, oavsett om det handlar om ett tillfälligt projekt eller en längre lösning.

Det svenska företagandet är starkt. Företag runt om i landet växer så det knakar. Faktum är att de ibland växer lite för fort och det uppkommer ett behov att förstärka vissa delar av verksamheten snabbt. Då kan det vara läge att anlita en interimschef.

 

En interimschef är en ledare som snabbt kan ta över när det behövs. Detta behovet kan uppstå på många olika sätt. Det kan exempelvis bero på att den nuvarande chefen ska flytta, har blivit sjuk eller helt enkelt inte ska jobba kvar. Det är även vanligt att ta in en interimschef för att hantera specifika utmaningar, exempelvis omstruktureringar eller omorganisationer. Då kan det komma väl till pass med en expert inom Human Resource Management som kan säkerställa att förändringen sker på ett smidigt och lyckat sätt.

 

Att få in en kompetent och erfaren interimschef inom HR kan göra stor skillnad, oavsett om det handlar om ett tillfälligt projekt eller en längre lösning. Vi på Scandinavian Executive har samlat många duktiga ledare med spetskompetens inom personalledning, organisationsutveckling och andra närliggande områden. Genom att lyssna på era behov och krav kan vi matcha er med en person som passar er perfekt.

Plus olika roller som projektledare, specialister eller förändringskonsulter.

Exempel på roller vi tillsätter

Plus olika roller som projektledare, specialister eller förändringskonsulter.

Anlita en interimskonsult

Vid brådskande behov för ett projekt eller fast roll kan en interimskonsult fylla ett viktigt tomrum.

Bli en interimskonsult

Anta olika interimroller i syfte av variation eller att hitta rätt anställning. Vi erbjuder både chefsroller och operativa roller.

Hitta en tillfällig chef för HR

Vi har valt att enbart fokusera på att tillhandahålla kompetenta chefer på ledningsnivå. Genom åren har vi byggt upp ett nätverk med över 6000 chefer och ledare som är experter inom flera olika affärsområden och med erfarenhet från mängder av branscher och marknader.

Plus olika roller som projektledare, specialister eller förändringskonsulter.

Scandinavian Executive Woman Mobile png

Rekryteringsprocessen

1.Uppdragsbeskrivning och målbild

Kravprofil, uppgift, roll, erfarenheter, kulturen. Bör och skall-krav tas fram, nuläget och målbild

2.Kandidatsökning och kvalitetssäkring

Vi letar i vårt kvalitetssäkrade nätverk och undersöker tillgänglighet samt prisbild enligt målsättning

3.Intervjuer och kontroller tillsammans med kund

Läs mer

Frågor och svar om interim Administrativ Chef

Vad gör en interim Administrativ Chef? En Administrativ Chef ansvarar för många olika områden så som ekonomi, administration och så vidare. Exakta arbetsuppgifter för en Administrativ Chef kan variera, men ofta handlar det om att ansvara för utveckling och effektivisering inom de olika ansvarsområdena.  
Vilken utbildning och erfarenhet har en interim Administrativ Chef? Våra Administrativa Chefer har relevant utbildning för uppdraget. Det handlar ofta om akademisk utbildning inom till exempel administration och ekonomi, men detta varierar. Alla kandidater har även erfarenhet av yrket sedan tidigare, och är vana att snabbt sätta sig in i ett nytt företag.  
Hur kan en interim Administrativ Chef hjälpa min verksamhet? En Administrativ Chef kan behövas när någon avgår, och man behöver en tillfällig Administrativ Chef tills en ny permanent är på plats. En interim Administrativ Chef kan utföra samma arbetsuppgifter som en permanent.  
Vad kostar det att hyra en interim Administrativ Chef? Det går inte att på förhand säga exakt kostnad, eftersom detta beror på många olika saker. Det handlar bland annat om kandidatens utbildning och erfarenhet, om uppdragets omfattning och om vilket behov som finns. När vi presenterar lämpliga kandidater så presenterar vi även respektive arvode för varje kandidat.  
Hur lång tid tar det att hitta en kvalificerad Administrativ Chef? Normalt hanterar vi en sökprocess efter en administrativ chef på 1-3 dagar enligt överenskommelse med er. Då har vi gjort ett kvalificerat urval och intervjuat de bäst lämpade. Ca tre av de bästa kandidaterna presenteras till er för utvärdering. Presenterade kandidater är sedan tillgängliga för start omgående eller inom någon vecka.  

Kontakta oss

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Michael Gabrielsson - Scandinavian Executive
    Michael Gabrielsson

    Partner och delägare

    Allmänna förfrågningar