Lönechef

Med vår hjälp kan du hitta en lönechef

Att få in en kompetent och erfaren interim lönechef kan göra stor skillnad, oavsett om det handlar om ett tillfälligt projekt eller en längre lösning.

Det svenska företagandet är starkt. Företag runt om i landet växer så det knakar. Faktum är att de ibland växer lite för fort och det uppkommer ett behov att förstärka vissa delar av verksamheten snabbt. Då kan det vara läge att anlita en interimschef.

 

Att få in en kompetent och erfaren interimskonsult inom HR kan göra stor skillnad, oavsett om det handlar om ett tillfälligt projekt eller en längre lösning. Vi på Scandinavian Executive har samlat många duktiga ledare med spetskompetens inom personalledning, organisationsutveckling och andra närliggande områden. Genom att lyssna på era behov och krav kan vi matcha er med en person som passar er perfekt.

Exempel på roller vi tillsätter

Plus olika roller som projektledare, specialister eller förändringskonsulter.

Anlita en interimskonsult

Vid brådskande behov för ett projekt eller fast roll kan en interimskonsult fylla ett viktigt tomrum.

Bli en interimskonsult

Anta olika interimroller i syfte av variation eller att hitta rätt anställning. Vi erbjuder både chefsroller och operativa roller.

Hitta en tillfällig chef för HR

Vi har valt att enbart fokusera på att tillhandahålla kompetenta chefer på ledningsnivå. Genom åren har vi byggt upp ett nätverk med över 3000 chefer och ledare som är experter inom flera olika affärsområden och med erfarenhet från mängder av branscher och marknader.

Plus olika roller som projektledare, specialister eller förändringskonsulter.

Scandinavian Executive Woman Mobile png

Rekryteringsprocessen

1.Uppdragsbeskrivning och målbild

Kravprofil, uppgift, roll, erfarenheter, kulturen. Bör och skall-krav tas fram, nuläget och målbild

2.Kandidatsökning och kvalitetssäkring

Vi letar i vårt kvalitetssäkrade nätverk och undersöker tillgänglighet samt prisbild enligt målsättning

3.Intervjuer och kontroller tillsammans med kund

Läs mer

Frågor och svar om interim Lönechef

Vad gör en interim Lönechef? En Lönechef ansvarar för utbetalning av löner, men kan utöver detta även arbeta med många andra uppgifter på företaget. Det kan till exempel handla om skatteredovisning, avgifter, statistik, försäkringshantering, sjukfrånvaro, bonusberäkning samt administration av pensioner, friskvård, traktamente, semesterfrågor, utläggshantering och så vidare.  
Vilken utbildning och erfarenhet har en interim Lönechef? Våra lönechefer har adekvat akademisk utbildning för arbetet, och då ofta någon form av ekonomisk utbildning. Alla Lönechefer har erfarenhet av yrket, och är även vana att snabbt hoppa in och ta sig an arbetsuppgifterna på olika företag.  
Hur kan en interim Lönechef hjälpa min verksamhet? En interim Lönechef kan behövas när man av någon anledning behöver en tillfällig Lönechef, till exempel när man behöver en tillfällig tills en permanent kan tillsättas. En interim Lönechef kan utföra samma arbetsuppgifter som en anställd sådan, och arbeta med allt från utbetalning av löner till administration och allt däremellan.  
Vad kostar det att hyra en interim Lönechef? Kostnaden beror till stor del på kandidatens utbildning och erfarenhet, uppdragets omfattning och vilket behov som finns. Därför går det inte att säga den exakta kostnaden innan man vet allt detta, men när lämpliga kandidater presenteras så presenteras även arvodet för respektive kandidat.  
Hur lång tid tar det att hitta en kvalificerad Lönechef? Normalt hanterar vi en sökprocess efter en lönechef på 1-3 dagar enligt överenskommelse med er. Då har vi gjort ett kvalificerat urval och intervjuat de bäst lämpade. Ca tre av de bästa kandidaterna presenteras till er för utvärdering. Presenterade kandidater är sedan tillgängliga för start omgående eller inom någon vecka.  

Kontakta oss

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Michael Gabrielsson - Scandinavian Executive
    Michael Gabrielsson

    Partner och delägare

    Allmänna förfrågningar