Scandinavian Executive » Utbud » Talent Management

Talent Management

Med vår hjälp kan du hitta talent management

Att få in kompetent talent management som kan göra stor skillnad, oavsett om det handlar om ett tillfälligt projekt eller en längre lösning.

Det svenska företagandet är starkt. Företag runt om i landet växer så det knakar. Faktum är att de ibland växer lite för fort och det uppkommer ett behov att förstärka vissa delar av verksamheten snabbt. Då kan det vara läge att anlita en interimschef.

 

Att få in en kompetent och erfaren interimskonsult inom HR kan göra stor skillnad, oavsett om det handlar om ett tillfälligt projekt eller en längre lösning. Vi på Scandinavian Executive har samlat många duktiga ledare med spetskompetens inom personalledning, organisationsutveckling och andra närliggande områden. Genom att lyssna på era behov och krav kan vi matcha er med en person som passar er perfekt.

Exempel på roller vi tillsätter

Plus olika roller som projektledare, specialister eller förändringskonsulter.

Anlita en interimskonsult

Vid brådskande behov för ett projekt eller fast roll kan en interimskonsult fylla ett viktigt tomrum.

Bli en interimskonsult

Anta olika interimroller i syfte av variation eller att hitta rätt anställning. Vi erbjuder både chefsroller och operativa roller.

Hitta en tillfällig chef för HR

Vi har valt att enbart fokusera på att tillhandahålla kompetenta chefer på ledningsnivå. Genom åren har vi byggt upp ett nätverk med över 3000 chefer och ledare som är experter inom flera olika affärsområden och med erfarenhet från mängder av branscher och marknader.

Scandinavian Executive Woman Mobile png

Rekryteringsprocessen

1.Uppdragsbeskrivning och målbild

Kravprofil, uppgift, roll, erfarenheter, kulturen. Bör och skall-krav tas fram, nuläget och målbild

2.Kandidatsökning och kvalitetssäkring

Vi letar i vårt kvalitetssäkrade nätverk och undersöker tillgänglighet samt prisbild enligt målsättning

3.Intervjuer och kontroller tillsammans med kund

Läs mer

Frågor och svar om interim Talent Management

Vad gör en interim Talent Manager? Talent Management syftar till att hantera och utveckla den kollektiva arbetskraften som ska bidra till att uppnå och även upprätthålla företagets affärsmål. Som Talent Manager arbetar man med många olika saker. Det handlar bland annat om att hantera medarbetardata, och medarbetarutvecklingen. Med hjälp av Talent Management kan man få viktiga insikter om hela verksamheten, uppnå verksamhetens mål samt attrahera och behålla talang.
Vilken utbildning och erfarenhet har en interim Talent Manager? Den exakta utbildningen kan variera när man jobbar inom Talent Management, men alla våra konsulter har en relevant och akademisk utbildning. Ofta är de utbildade inom företagande, personalfrågor eller liknande. Därtill har de erfarenhet av att arbeta med Talent Management, och är vana att hoppa in snabbt och sätta sig in i olika företag för att kunna hjälpa dem på bästa sätt.  
Hur kan en interim Talent Manager hjälpa min verksamhet? En konsult som jobbar med Talent Management kan hjälpa till med till exempel att identifiera och utveckla kompetens, bedömning, utvecklingsplaner, kursadministration och successionsplanering. Inom hantering av medarbetardata kan det handla om till exempel administration, översikt, insikter inom arbetskraften och insikter i organisationsutvecklingen.  
Vad kostar det att hyra en interim Talent Manager? Kostnaden för att hyra en konsult inom Talent Management kan presenteras först när vi vet vilket behov som finns. Vi är måna om att ta fram rätt kandidater för varje uppdrag, och när vi har all information vi behöver kan vi presentera lämpliga kandidater för det specifika uppdraget. Tillsammans med dessa presenteras också ett arvode för respektive kandidat.
Hur lång tid tar det att hitta en kvalificerad Talent Manager? Normalt hanterar vi en sökprocess efter en Talent Manager på 1-3 dagar enligt överenskommelse med er. Då har vi gjort ett kvalificerat urval och intervjuat de bäst lämpade. Ca tre av de bästa kandidaterna presenteras till er för utvärdering. Presenterade kandidater är sedan tillgängliga för start omgående eller inom någon vecka.  

Kontakta oss

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Michael Gabrielsson - Scandinavian Executive
    Michael Gabrielsson

    Partner och delägare

    Allmänna förfrågningar