Interim HR-Chef

Din samarbetspartner vid rekrytering av HR Chef

Att anställa en skicklig och erfaren HR-chef kan innebära en betydande skillnad, oavsett om det rör sig om ett kortvarigt projekt eller en mer långsiktig lösning.

Det svenska företagandet är starkt. Företag runt om i landet växer så det knakar. Faktum är att de ibland växer lite för fort och det uppkommer ett behov att förstärka vissa delar av verksamheten snabbt. Då kan det vara läge att anlita en interimschef.

 

En interimschef är en ledare som snabbt kan ta över när det behövs. Detta behovet kan uppstå på många olika sätt. Det kan exempelvis bero på att den nuvarande chefen ska flytta, har blivit sjuk eller helt enkelt inte ska jobba kvar. Det är även vanligt att ta in en interimschef för att hantera specifika utmaningar, exempelvis omstruktureringar eller omorganisationer. Då kan det komma väl till pass med en expert inom Human Resource Management som kan säkerställa att förändringen sker på ett smidigt och lyckat sätt.

Exempel på roller vi tillsätter

Plus olika roller som projektledare, specialister eller förändringskonsulter.

Anlita en interimskonsult

Vid brådskande behov för ett projekt eller fast roll kan en interimskonsult fylla ett viktigt tomrum.

Bli en interimskonsult

Anta olika interimroller i syfte av variation eller att hitta rätt anställning. Vi erbjuder både chefsroller och operativa roller.

Hitta en tillfällig chef för HR

Vi har valt att enbart fokusera på att tillhandahålla kompetenta chefer på ledningsnivå. Genom åren har vi byggt upp ett nätverk med över 3000 chefer och ledare som är experter inom flera olika affärsområden och med erfarenhet från mängder av branscher och marknader.

Scandinavian Executive Woman Mobile png

Rekryteringsprocessen

1.Uppdragsbeskrivning och målbild

Kravprofil, uppgift, roll, erfarenheter, kulturen. Bör och skall-krav tas fram, nuläget och målbild

2.Kandidatsökning och kvalitetssäkring

Vi letar i vårt kvalitetssäkrade nätverk och undersöker tillgänglighet samt prisbild enligt målsättning

3.Intervjuer och kontroller tillsammans med kund

Läs mer

Frågor och svar om interim HR-Chef

Vad gör en interim HR-Chef? En HR-Chef ansvarar för personalresurserna och eventuell HR-avdelning. HR-Chefen ansvarar för arbetet med rekrytering, personalvård och kompetensutveckling etc. En HR-direktör har ofta en plats i ledningsgruppen och har ett strategiskt ansvar för HR.
Vilken utbildning och erfarenhet har en interim HR-Chef? Våra HR-Chefer har adekvat akademisk utbildning för rollen. Ofta innebär detta att de är utbildade HR-Chefer eller utbildade till personalchef. De har ofta högskoleutbildning i personalfrågor eller liknande såsom kandidatprogrammet Personal, Arbete och Organisation (PAO). Därtill har de erfarenhet av yrket, och är vana att snabbt hoppa in och axla rollen som HR-Chef på olika företag.  
Hur kan en interim HR-Chef hjälpa min verksamhet? En interim HR-Chef kan behövas vid många olika tillfällen, till exempel vid plötslig avgång där man snabbt behöver en tillfällig HR-Chef tills man hittar en permanent HR-Chef. En interim HR-chef kan även hjälpa till vid organisationsförändringar och fusioner av verksamheter. En interim HR-direktör kan göra viktiga strategiska planer för HR-arbetet.  
Vad kostar det att hyra en interim HR-Chef? I samband med vårt startmöte med uppdragsgivaren går vi igenom alla förutsättningar och krav för rollen som HR-chef. De kandidater med rätt erfarenhet och som uppfyller uppställda krav presenteras med arvode oftast per timme eller dag. Ingen kostnad utgår för vårt arbete att hitta rätt kandidater. Sådant som omfattning, nivå och liknande påverkar kostnaden, vilket gör det svårt att säga kostnad på förhand. Vi presenterar kandidater tillsammans med individuella arvoden  
Hur lång tid tar det att hitta en kvalificerad HR-Chef? Normalt hanterar vi en sökprocess efter en HR-chef på 1-3 dagar enligt överenskommelse med er. Då har vi gjort ett kvalificerat urval och intervjuat de bäst lämpade. Ca tre av de bästa kandidaterna presenteras till er för utvärdering. Presenterade kandidater är sedan tillgängliga för start omgående eller inom någon vecka.  

Kontakta oss

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Michael Gabrielsson - Scandinavian Executive
    Michael Gabrielsson

    Partner och delägare

    Allmänna förfrågningar