Scandinavian Executive » Utbud » Interimschef Industri – Produktion

Interimschef Industri – Produktion

Interimschef inom industri – processindustri

Våra interimschefer kan snabbt komma in och ta över stafettpinnen. Det finns många situationer där detta behövs, exempelvis när en chef snabbt försvinner på grund av sjukdom eller avsked, när en befattningshavare ska vara borta tillfälligt på grund av semester eller när det snabbt blir en ökad arbetsbelastning.

Anledningarna är många men det primära behovet är oftast desamma, att fylla arbetsrollen så snabbt som möjligt. För industrier och fabriker kan snabbheten vara extra viktig då avbrott i verksamheten snabbt kan bli väldigt dyrt. Vi på Scandinavian Executive har inte bara erfarenhet av att matcha rätt uppdrag med rätt interimschef, vi har även samlat flera duktiga chefer och ledare i vårt nätverk. På så sätt kan vi inte bara ta fram flera skickliga kandidater som passar just era behov och krav, vi kan även se till att de finns på plats redan efter några dagar. Vi arbetar helt enkelt snabbt och smidigt.

 

Fördelarna med att välja en interimschef istället för att nyrekrytera är många. De mest uppenbara är att du snabbt får in kandidater som kan lösa det specifika problemet som dykt upp eller fylla arbetsrollen som har blivit ledig. En annan fördel med att använda en interimschef är för att leda ett projekt, en omstrukturering eller någon typ av förändring i verksamheten. Då kan den tillfälliga ledaren styra upp arbetet och säkerställa att deadlines och mål nås. Det ställs med andra ord stora krav på en interimschef. Detta ställer i sin tur stora krav på våra kandidater och vår förmåga att matcha rätt. Genom åren kan vi med stolthet säga att vi har samlat ett väldigt kompetent nätverk och dessutom utvecklat en god fingertoppskänsla när det kommer till att matcha rätt.

Exempel på roller vi tillsätter

Hur går det till att anställa en interim produktionschef?

Vi tror på effektiva och okomplicerade processer. Därför är vår rekryteringsprocess både enkel, snabb och träffsäker. Själva processen för att anställa en interimschef är alltid densamma, oavsett om du behöver en chef som kan driva fabrik, sköta logistiken eller implementera ett nytt IT-system för lagerhantering.

Allt börjar med att du tar kontakt med oss och beskriver vad du behöver hjälp med. Ju bättre vi kan förstå ditt företags verksamhet, behov och krav, desto enklare blir det för oss att rekommendera rätt personer. Tillsammans kan vi även utforma själva uppdragets mål och gränser. 

 

Nästa steg handlar om att hitta rätt personer. Då söker vi i vårt interna nätverk med över 6000 kvalificerade ledare och chefer. Redan inom 1-3 dagar presenterar vi cirka 3 lämpliga kandidater för uppdraget. All kontakt med oss sker dessutom konfidentiellt och utan några startkostnader.

 

Gör som många andra och ta in chefskompetens på ett snabbt och smidigt sätt genom att höra av dig till oss redan idag.

Anlita en interimskonsult

Vid brådskande behov för ett projekt eller fast roll kan en interimskonsult fylla ett viktigt tomrum.

Bli en interimskonsult

Anta olika interimroller i syfte av variation eller att hitta rätt anställning. Vi erbjuder både chefsroller och operativa roller.

Hur går det till att anställa en interimschef inom industri?

Själva processen för att anställa en interimschef är alltid densamma, oavsett om du behöver en chef som kan driva fabrik, sköta logistiken eller implementera ett nytt IT-system för lagerhantering.

Scandinavian Executive Woman Mobile png

Rekryteringsprocessen

1.Uppdragsbeskrivning och målbild

Kravprofil, uppgift, roll, erfarenheter, kulturen. Bör och skall-krav tas fram, nuläget och målbild

2.Kandidatsökning och kvalitetssäkring

Vi letar i vårt kvalitetssäkrade nätverk och undersöker tillgänglighet samt prisbild enligt målsättning

3.Intervjuer och kontroller tillsammans med kund

Anlita interim

Frågor och svar om interim Produktionschef

Vad gör en interim produktionschef? En produktionschef kan ha olika arbetsuppgifter beroende på företagets område. Det kan bland annat handla om att ha personalansvar, och om att skapa förutsättningar för att lösa och driva förbättrings-, kvalitets- och produktionsutvecklingen framåt.  
Vilken utbildning och erfarenhet har en interim produktionschef? En interim produktionschef har adekvat akademisk utbildning. Ofta har de en teknisk utbildning men det kan även handla om utbildning inom produktionsekonomi, ledarskap eller liknande. En interim produktionschef har även erfarenhet, och vana att hoppa in och fylla positionen på olika företag med kort varsel.  
Hur kan en interim produktionschef hjälpa min verksamhet? En interim produktionschef kan behövas när behovet av en sådan uppstår plötsligt, och är akut eller bara tillfälligt. Det kan vara vid tillfällig frånvaro eller avgång, där man vill fylla positionen tillfälligt tills man hittar en permanent lösning.  
Vad kostar det att hyra en interim produktionschef? Kostnaden för att hyra en produktionschef beror på flera olika saker. Det handlar bland annat om vilka kriterier som finns och vilken utbildning och erfarenhet den valda kandidaten har. När vi har gått igenom alla uppgifter, önskemål och information som behövs så tar vi fram lämpliga alternativ. Tillsammans med lämpligaste kandidaterna för det specifika uppdraget presenteras även arvodet.  
Hur lång tid tar det att hitta en kvalificerad produktionschef? Normalt hanterar vi en sökprocess efter en produktionschef på 1-3 dagar enligt överenskommelse med er. Då har vi gjort ett kvalificerat urval och intervjuat de bäst lämpade. Ca tre av de bästa kandidaterna presenteras till er för utvärdering. Presenterade kandidater är sedan tillgängliga för start omgående eller inom någon vecka.  

Kontakta oss

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Michael Gabrielsson - Scandinavian Executive
    Michael Gabrielsson

    Partner och delägare

    Allmänna förfrågningar