Scandinavian Executive » Utbud » PMO, Projektledare eller Förändringsledare

PMO, Projektledare
& Förändringsledare

PMO, komplexa förändringsprojekt eller kritiska situationer som uppstår kräver specialister som varit med förut!

Vi har vid flera tillfällen tillsatt konsulter som gått in som Projektledare, PMO eller Förändringsledare. Projektet kan vara en implementering av ett affärssystem, handla om en förändring inom organisationen, en nystart eller kanske avveckling. Både stora och små projekt, nationella eller internationella kan vi hantera.

Vi kan bemanna PMO som driver flera stora projekt som skapar värde för bolag med komplex struktur och många berörda personer.

 

Ett antal professionella Förändringsledare finns också i nätverket som med stor vana av komplexa förändringsprojekt kan agera guide och stötta er organisation om det är en omfattande och viktig förändring som skall sjösättas eller som behöver styras tydligt i mål!

Exempel på projekt eller förändringar som våra konsulter har genomfört:

Anlita en interimskonsult

Vid brådskande behov för ett projekt eller fast roll kan en interimskonsult fylla ett viktigt tomrum.

Bli en interimskonsult

Anta olika interimroller i syfte av variation eller att hitta rätt anställning. Vi erbjuder både chefsroller och operativa roller.
Scandinavian Executive Woman Mobile png

Rekryteringsprocessen

1.Uppdragsbeskrivning och målbild

Kravprofil, uppgift, roll, erfarenheter, kulturen. Bör och skall-krav tas fram, nuläget och målbild

2.Kandidatsökning och kvalitetssäkring

Vi letar i vårt kvalitetssäkrade nätverk och undersöker tillgänglighet samt prisbild enligt målsättning

3.Intervjuer och kontroller tillsammans med kund

Läs mer

Frågor och svar om interim Projektledare

Vad gör en interim Projektledare? En projektledare ansvarar för att projekten i transformationen uppnår de mål som är uppsatta. De planerar och driver förändringsprojekt hela vägen, från förstudie och planering till avslut och utvärdering.  
Vilken utbildning och erfarenhet har en interim Projektledare? Den exakta utbildningen för en projektledare kan variera en del. Ibland har konsulten genomgått en projektledarutbildning, andra gånger handlar det om akademisk utbildning inom projektledning. Därtill har våra projektledare alltid erfarenhet av yrket, och vana att snabbt sätta sig in i denna roll på olika företag.  
Hur kan en interim Projektledare hjälpa min verksamhet? En interim projektledare kan genomföra diverse projekt inom transformation och förändringsprojekt. De ansvarar för planering, uppstart, ledning, avslut och utvärdering av projektet.  
Vad kostar det att hyra en interim Projektledare? Den exakta kostnaden beror på många olika saker, så som omfattning och konsultens erfarenhet och utbildning. Därför går det inte att på förhand säga en exakt kostnad, men när lämpliga kandidater presenteras så presenteras även deras respektive arvode.  
Hur lång tid tar det att hitta en kvalificerad Projektledare? Normalt hanterar vi en sökprocess efter en projektledare på 1-3 dagar enligt överenskommelse med er. Då har vi gjort ett kvalificerat urval och intervjuat de bäst lämpade. Ca tre av de bästa kandidaterna presenteras till er för utvärdering. Presenterade kandidater är sedan tillgängliga för start omgående eller inom någon vecka.  

Kontakta oss

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Michael Gabrielsson - Scandinavian Executive
    Michael Gabrielsson

    Partner och delägare

    Allmänna förfrågningar