Scandinavian Executive » Utbud » Interim Försäljningschef

Interim Försäljningschef

Behöver du tillsätta en ny försäljningschef? Vi har ett starkt nätverk av interima försäljningschefer

Vi på Scandinavian Executive vet hur viktigt det är att hitta den rätta personen för uppdraget. Att plötsligt stå utan en försäljningschef kan leda till stora konsekvenser för hela din verksamhet. Låt oss hjälpa dig med att fylla luckan. Våra interima försäljningschefer kan starta med omedelbar verkan och för med sig ett gott ledarskap och stor genomförandekraft.

Vi vet att det är snabba puckar som gäller i branschen och därför tror vi på effektiva processer. Vår sökning för att hitta rätt interim försäljningschef till dig startade långt innan ert behov uppstod. Vid kontakt med oss går vi igenom alla era förutsättningar för att effektivt kunna tillgodose ert behov, målbild samt fullt förstå era utmaningar. Inom 1-3 dagar presenterar vi cirka tre lämpliga kandidater för uppdraget. Dessutom hanteras uppdraget konfidentiellt och helt utan några startkostnader.

Exempel på roller vi tillsätter

Varför välja att anställa en interim försäljningschef?

En interim försäljningschef är ett säkert och kostnadseffektivt val när ditt företag står inför en förändring, integration eller andra situationer när du behöver vända en negativ försäljningsutveckling eller gå in på en ny marknad. En interim försäljningschef kan också komma in och stödja det befintliga teamet i ett specifikt projekt.

Om behovet uppstår hos dig når du genom att anlita en interim försäljningschef på kort tid, både snabba resultat och förändringar tills dess att du rekryterar en permanent säljchef. Genom att vi lyssnar på era behov, målbild och krav kan vi matcha er med rätt kandidat.

 

Vi hjälper dig att analysera din situation och dina behov och sedan identifiera de bästa tillgängliga kandidaterna på marknaden. Under uppdraget arbetar vi nära med både kunder och interims för att säkerställa en framgångsrik och hållbar förändringsprocess. 

 

Kontakta oss idag om du har ett behov av en interim försäljningschef.

Scandinavian Executive Woman Mobile png

Rekryteringsprocessen

1.Uppdragsbeskrivning och målbild

Kravprofil, uppgift, roll, erfarenheter, kulturen. Bör och skall-krav tas fram, nuläget och målbild

2.Kandidatsökning och kvalitetssäkring

Vi letar i vårt kvalitetssäkrade nätverk och undersöker tillgänglighet samt prisbild enligt målsättning

3.Intervjuer och kontroller tillsammans med kund

Anlita interim

Frågor och svar om interim Försäljningschef

Vad gör en interim Försäljningschef? En försäljningschef ansvarar för att uppfylla de tillväxtmål som finns på organisationen, och detta görs genom att öka försäljningen och vinsten. Därtill har försäljningschefen ofta uppgifter som att coacha och stärka säljarna, handleda, sätta upp mål, bedöma prestation och liknande. Det kan även handla om uppgifter inom försäljningsplanering, prioriteringar, säljutbildning, prognos, budget och organisation. Exakta uppgifter för en försäljningschef varierar mellan olika företag.  
Vilken utbildning och erfarenhet har en interim Försäljningschef? Även om det sällan finns krav på specifik utbildning för försäljningschefer så är det förstås viktigt med såväl adekvat utbildning som erfarenhet. Våra försäljningschefer har ofta en akademisk utbildning i ekonomi. De har även stor erfarenhet och kunskap inom ledarskap och ekonomi, erfarenhet av yrket och vana att snabbt hoppa in och ta sig an rollen som försäljningschef på olika företag.  
Hur kan en interim Försäljningschef hjälpa min verksamhet? En försäljningschef kan hjälpa till när man tillfälligt har behov av en sådan, både i det strategiska- såsom det operativa försäljningsarbetet.  
Vad kostar det att hyra en interim Försäljningschef? Kostnaden presenteras samtidigt som vi presenterar lämpliga kandidater för uppdraget. För att kunna ta fram kandidater behöver vi ha alla uppgifter, som omfattning, krav och kriterier.  
Hur lång tid tar det att hitta en kvalificerad Försäljningschef? Normalt hanterar vi en sökprocess efter en försäljningschef på 1-3 dagar enligt överenskommelse med er. Då har vi gjort ett kvalificerat urval och intervjuat de bäst lämpade. Ca tre av de bästa kandidaterna presenteras till er för utvärdering. Presenterade kandidater är sedan tillgängliga för start omgående eller inom någon vecka.  

Kontakta oss

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Michael Gabrielsson - Scandinavian Executive
    Michael Gabrielsson

    Partner och delägare

    Allmänna förfrågningar