Scandinavian Executive » Utbud » Kommunikationsansvarig

Kommunikationsansvarig

Skräddarsydda lösningar med en erfaren kommunikationsansvarig

Ibland behöver ditt företag förstärkning i form av en erfaren ledare. Behovet kan komma planerat, exempelvis för att ta hand om en omstrukturering eller ett projekt, eller så kan behovet uppstå plötsligt och oförberett.

Det kan vara en befattningshavare som försvinner med kort varsel eller en arbetsbelastning som uppstod väldigt fort. Om du behöver ta in en interimschef så har du kommit till helt rätt ställe. Vi på Scandinavian Executives kan snabbt och smidigt hjälpa dig hitta en ledare som passar just ditt företags förutsättningar och behov.

 

Marknad och försäljning är två viktiga delar av en verksamhet hos så gott som alla företag. Att sakna en ledare inom dessa avledningar kan snabbt påverka hela verksamheten, både kortsiktigt och långsiktigt. Genom att ta in en interimschef inom marknad och försäljning kan du snabbt fylla rollen med en person som har alla de egenskaper, kunskaper och kompetenser som ni behöver. Just snabbheten är en stor fördel gentemot den vanliga rekryteringsprocessen, en process som både tar längre tid och är mindre träffsäker.

 

När du kontaktar oss angående ett interimsuppdrag går vi tillsammans igenom vilka krav, behov och förutsättningar som just ditt företag har. Med den kravprofil vi tar fram under detta möte kan vi börja söka efter kandidater inom vårt egna nätverk med över 3000 duktiga ledare och chefer. Efter att vi själva har gått igenom vilka personer som skulle passa bäst för uppdraget presenterar vi två till tre kandidater för ett personligt möte.

Exempel på roller vi tillsätter

Plus olika roller som projektledare, specialister eller förändringskonsulter.

Vårt arbetssätt ställer stora krav på bredden hos vår personalstyrka och framförallt vår förmåga att matcha våra ledares kompetenser och egenskaper med rätt uppdrag. Vi har under flera år lyckats väl med att hitta rätt person till rätt uppdrag och vi fortsätter att bli ännu bättre hela tiden. Vi litar så mycket på vår fingertoppskänsla och förmåga att matcha rätt att vi har byggt vår affärsmodell kring detta. Ditt företag betalar ingenting förrän ni är nöjda med den kandidat vi har valt. Dessutom går det snabbt när du väljer oss. Eftersom vi endast väljer ut vassa interimschefer från vårt egna nätverk kan hela processen ta mellan två till fem arbetsdagar.

Anlita en interimskonsult

Vid brådskande behov för ett projekt eller fast roll kan en interimskonsult fylla ett viktigt tomrum.

Bli en interimskonsult

Anta olika interimroller i syfte av variation eller att hitta rätt anställning. Vi erbjuder både chefsroller och operativa roller.
Scandinavian Executive Woman Mobile png

Rekryteringsprocessen

1.Uppdragsbeskrivning och målbild

Kravprofil, uppgift, roll, erfarenheter, kulturen. Bör och skall-krav tas fram, nuläget och målbild

2.Kandidatsökning och kvalitetssäkring

Vi letar i vårt kvalitetssäkrade nätverk och undersöker tillgänglighet samt prisbild enligt målsättning

3.Intervjuer och kontroller tillsammans med kund

Läs mer

Frågor och svar om interim Kommunikationsansvarig

Vad gör en interim kommunikationschef? En kommunikationschef kan ha många olika arbetsuppgifter, men arbetar med intern och/eller extern kommunikation i olika former. En kommunikationschef kan till exempel ansvara för arbetet med sociala media och skapa innehåll till dessa, skriva pressmeddelanden, skapa nyhetsbrev och samla in och sprida information.  
Vilken utbildning och erfarenhet har en interim kommunikationschef? Våra kommunikationschefer har relevant och akademisk utbildning, vanligtvis inom media- och kommunikation. Därtill kan de ha utbildning inom specifika områden, eller erfarenhet av det specifika området.  
Hur kan en interim kommunikationschef hjälpa min verksamhet? När man har ett akut och tillfälligt behov av en kommunikationschef kan en interim kommunikationsansvarig vara rätt val. De har erfarenhet av att snabbt sätta sig in i verksamheten och ta sig an uppgifter och utmaningar.  
Vad kostar det att hyra en interim kommunikationschef? Kostnaden beror på många olika saker: kandidatens utbildning och erfarenhet, omfattning av uppdraget samt krav och kriterier. Därför kan vi meddela arvode först när vi vet vad som behövs. När vi presenterar lämpliga kandidater presenterar vi även deras respektive arvode.  
Hur lång tid tar det att hitta en kvalificerad kommunikationschef? Normalt hanterar vi en sökprocess efter en kommunikationsschef på 1-3 dagar enligt överenskommelse med er. Då har vi gjort ett kvalificerat urval och intervjuat de bäst lämpade. Ca tre av de bästa kandidaterna presenteras till er för utvärdering. Presenterade kandidater är sedan tillgängliga för start omgående eller inom någon vecka.  

Kontakta oss

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Michael Gabrielsson - Scandinavian Executive
    Michael Gabrielsson

    Partner och delägare

    Allmänna förfrågningar