Scandinavian Executive » Möt våra konsulter » Charlotte Drakeklint

Intervju med Charlotte Drakeklint

charlotte

Charlotte Drakeklint

Bor: Täby, Stockholm

Ålder: 46 år

Bransch: Har jobbat i många olika branscher, allt ifrån HighTech, media-, FMCG- till revisions- och
finansbranschen

Befattning: HR-chef, HR Director och Project Director, i nuvarande roll arbetar jag som Head of People & Culture

Hur länge har du arbetat som interimskonsult?

Jag startade mitt aktiebolag för tre och ett halvt år sedan.

Varför valde du att arbeta som interimskonsult?

Idén om att starta eget hade legat och grott under många år då jag också växt upp i en familj med entreprenörsanda. Har alltid tänkte att jag någon gång ska ha mitt egna bolag. Jag ser interimsyrket som ett sätt att bredda min kompetens ännu mer och få erfarenhet av att arbeta inom fler olika branscher, vilket lockade.

I samband med uppstart fick jag inledningsvis också en fin möjlighet av min dåvarande arbetsgivare att övergå från fast anställning till interim och då tänkte jag ”Nu kör jag!”.

Hur har ditt arbete påverkats av pandemin?

Upplever just nu att det finns fler uppdragsförfrågningar än någonsin, vilket jag tror beror på att fler vågar röra på sig och söka nya jobb samt att det finns ett uppdämt behov av att få in HR kompetens. Under början av pandemin rådde det en större oro kring uppdrag, när allt stannade upp. Hade dock tur och blev förlängd ytterligare nio månader precis när pandemin bröt ut, så för min egen del har jag varit väldigt tacksam för att det har rullat på.

Vad är det bästa med att vara interimskonsult?

Brinner för att få komma in i olika organisationer och snabbt bidra till affären genom både people och business. Givetvis är det också härligt att få bidra med min kompetens, identifiera vad just den här verksamheten behöver och utifrån det börja driva förändring. Man får lära känna olika bolag, dess kultur, utmaningar och tillsammans med kunden göra olika förflyttningar. Efter varje interimsuppdrag upplever jag att man som konsult också snabbt bygger på sin erfarenhet och kompetens, så utvecklingskurvan upplever jag är mycket snabbare jämfört med som anställd.

Skulle du kunna tänka dig att bli fastanställd? Varför, Varför inte?

Just nu trivs jag väldigt bra som konsult, men man ska givetvis aldrig säga aldrig.

Vilka förväntningar har du på ett samarbete med en interimsförmedlare?

Transparens och öppen dialog. Ofta går det väldigt fort när uppdragen dyker upp och man träffar en potentiell kund. Tänker att man som interim också har ett stort eget ansvar att ta reda på förväntningar från kund och vad uppdraget handlar om för att det ska bli en så bra matchning som möjligt.

Vad vill du säga till en person som funderar på att bli en interimskonsult?

Börja med att kontakta och bygga relationer med de interimsförmedlare som man själv känner för och vill samarbeta med. Det kan också vara bra att gå med i olika konsultnätverk för att bolla idéer, få stöttning och tips när det kommer till att starta upp bolag osv. Skulle också säga våga kör och allt löser sig!

Kontakta oss

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Fredrik Nilsson - Scandinavian Executive
  Fredrik Nilsson

  Partner och delägare

  Allmänna förfrågningar
  Scandinavian Executive Woman Mobile png

  Följ oss på LinkedIn

  Här delar vi våra senaste nyheter och tankar om interim.

  Följ oss