Scandinavian Executive » Intervju med Fredrik Nilsson

Intervju med Fredrik Nilsson

Intervju med Fredrik Nilsson

Fredrik_2109

Fredrik Nilsson

Bor: Stockholm

Ålder: 50 år

Bransch: Interim Rekrytering

Befattning: Partner

Julrusch och extra hög belastning?

Fredrik Nilsson, partner och senior konsult på Scandinavian Executive, svarar på några av de vanligaste frågorna om interimslösningar under denna hektiska period.

Det närmar sig årsskifte och för många företag innebär det ökad arbetsbelastning och stress för att hinna klart med projekt och planer innan jul. Hur brukar ni märka av det, hur påverkas interimsbranschen av det?

- Ja, det är mycket som ska vara klart innan årsskiftet och HR och Ekonomi är naturligt två områden med extra hög belastning. Det är en ”julrusch” när alla företagsledningar vill städa utestående frågor inför helgerna så att det finns rätt personal på plats i januari när allt sätter igång igen. I denna period ser vi såklart också att oron i omvärlden påverkar. Många bolag avvaktar med att rekrytera till fasta anställningar.

Hinner man få någon på plats innan årsskiftet om man hör av sig till er nu? Är det värt att lägga tid på det, vi är ju redan inne i december?

- Absolut, vi har många konsulter som är på väg att avsluta sina uppdrag runt årsskiftet och vi har en snabb process på ett par dagar. Bättre att fråga nu, då många blir upptagna i januari. Det är en hektisk tid både för våra kunder och konsulter, alla vill ha klart vad som gäller när nya året börjar.

Om man sitter som VD/HR ansvarig på ett företag och funderar över att ta in någon temporärt nu, vad ska man tänka på? Har du några tips?

- Viktigt att man har definierat behovet tydligt och man har tydliga förväntansmål för uppdraget och konsulten. För den som inte är van att ta in interimskonsulter tipsar jag om att rådgöra med sin leverantör, vi hjälper gärna till och är vana att lyssna in vilka behov som man har för att titta rätt kandidater för rollen eller projektet.

Vilken typ av uppdrag och roller kan Scandinavian Executive hjälpa till med? 

- Vi har över 5000 konsulter, vilket såklart skapar en stor bredd. Men för att ge ett enkelt svar, så kan vi hjälpa till med alla roller i ledningsgrupp eller de som rapporterar till ledningen. Roller inom Ekonomi och HR är några av våra vanligaste uppdrag, samt även Inköp, Logistik, Produktion för att nämna några.

På vilket sätt anser du att ni på Scandinavian Executive skiljer er från andra aktörer?

- Vi har en transparent affärsmodell vilket innebär att du som beställare alltid vet konsulternas arvoden och ersättningar.

Slutligen - något mer du vill tillägga?

- Året som gått har varit fantastiskt spännande och vi ser fram emot att hjälpa våra kunder och konsulter mötas i spännande uppdrag och roller även under 2023!

Kontakta oss

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Fredrik Nilsson - Scandinavian Executive
  Fredrik Nilsson

  Partner och delägare

  Allmänna förfrågningar
  Scandinavian Executive Woman Mobile png

  Följ oss på LinkedIn

  Här delar vi våra senaste nyheter och tankar om interim.

  Följ oss