Scandinavian Executive » Utbud » Interim CTO

Interim CTO

Optimera din teknikstrategi med en Interim CTO.

Det finns en mängd scenarier där en CTO kan vara nödvändig. Det kan vara så att en position behöver tillsättas snabbt på grund av att en befintlig befattningshavare av någon anledning försvinner, kanske på grund av en flytt, sjukdom eller något annat oväntat.

Det kan också uppstå situationer där befattningen blir vakant temporärt, exempelvis under en ledighetsperiod såsom semester eller föräldraledighet. Att ersätta personer i ledande befattningar är en utmaning, särskilt med tanke på den tid det kan ta att genomföra en fullständig rekryteringsprocess. I sådana fall kan det vara idealiskt att anlita en interimchef.

 

Vi började vår förberedelse långt innan ditt behov uppstod. Genom åren har vi byggt upp en stark kandidatpool bestående av erfarna och kompetenta ledare från olika bakgrunder, alla med unika kunskaper och erfarenheter. När ditt företag kontaktar oss, har vi ett brett urval av kandidater att välja bland. På detta sätt kan vi inte bara matcha rätt person med rätt behov och uppdragsgivare, vi kan också agera snabbt för att se till att det finns en ledare på plats så snart som möjligt. Hela processen kan ta mellan två till fem arbetsdagar.

 

Speciellt när det kommer till ledare och chefer inom IT och teknik, ett område med höga krav på kompetens, kan vi erbjuda särskild hjälp.

Exempel på roller vi tillsätter

Plus olika roller som projektledare, specialister eller förändringskonsulter.

Anlita en interimskonsult

Vid brådskande behov för ett projekt eller fast roll kan en interimskonsult fylla ett viktigt tomrum.

Bli en interimskonsult

Anta olika interimroller i syfte av variation eller att hitta rätt anställning. Vi erbjuder både chefsroller och operativa roller.

Om du söker en Interim CTO, då är du på rätt plats.

En interimchef är inte bara användbar för att fylla en tillfällig lucka vid en chefs frånvaro. Vid projekt som kräver specifik IT-expertis kan en av våra ledare säkerställa en framgångsrik slutföring av projektet.

Scandinavian Executive Woman Mobile png

Rekryteringsprocessen

1.Uppdragsbeskrivning och målbild

Kravprofil, uppgift, roll, erfarenheter, kulturen. Bör och skall-krav tas fram, nuläget och målbild

2.Kandidatsökning och kvalitetssäkring

Vi letar i vårt kvalitetssäkrade nätverk och undersöker tillgänglighet samt prisbild enligt målsättning

3.Intervjuer och kontroller tillsammans med kund

Läs mer

Frågor och svar om interim CTO

Vad gör en interim CTO? En interim CTO är en direktör med ansvar för teknik, forskning och produktutveckling. Exempelvis kan rollen innebära att leda strategiskt arbete för företagets IT-drift samt se till att IT miljön är säker och kostnadseffektiv.  
Vilken utbildning och erfarenhet har en interim CTO? Våra CTO:er har adekvat utbildning för rollen, ofta akademisk utbildning inom IT, teknik och ibland även utbildning inom personalfrågor och liknande. De har erfarenhet av yrket och är dessutom vana att snabbt sätta sig in i en ny verksamhet.  
Hur kan en interim CTO hjälpa min verksamhet? En interim CTO kan hjälpa dig när du har ett tillfälligt behov av en sådan, genom att snabbt axla rollen och ansvara exempelvis för IT-drift. De kan även hjälpa till att utveckla IT-strategier, ansvara för ledning och utveckling av IT och säkerhetsställa en kostnadseffektiv och säker IT miljö.  
Vad kostar det att hyra en interim CTO/IT-Chef? Eftersom kostnaden för en interim IT-Chef beror på många olika saker, så som omfattning och kriterier, så går det inte att säga exakt kostnad innan man vet detta. När vi har tagit fram lämpliga kandidater så presenteras de tillsammans med arvode. Det tillkommer ingen kostnad för detta, utan det är enbart den tid som konsulten arbetar som du betalar för.  
Hur lång tid tar det att hitta en kvalificerad CTO? Vi vill snabbt kunna presentera kandidater som är lämpliga för det specifika uppdraget, eftersom vi vet att behovet kan uppstå plötsligt och det ibland kan vara akut. Därför tar vi fram förslag på kvalificerade CTO:er inom 1-3 dagar. Presenterade kandidater är sedan tillgängliga för start omgående eller inom någon vecka.  

Kontakta oss

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Michael Gabrielsson - Scandinavian Executive
    Michael Gabrielsson

    Partner och delägare

    Allmänna förfrågningar