Interim CMO

Är du i behov av en interim CMO? då har du kommit rätt.

Ibland behöver ditt företag förstärkning i form av en erfaren ledare. Behovet kan komma planerat, exempelvis för att ta hand om en omstrukturering eller ett projekt, eller så kan behovet uppstå plötsligt och oförberett.

Fördelar med att hyra en interim CMO

Det kan vara en befattningshavare som försvinner med kort varsel eller en arbetsbelastning som uppstod väldigt fort. Om du behöver ta in en CMO så har du kommit till helt rätt ställe. Vi på Scandinavian Executives kan snabbt och smidigt hjälpa dig hitta en ledare som passar just ditt företags förutsättningar och behov.

 

Marknad och försäljning är två viktiga delar av en verksamhet hos så gott som alla företag. Att sakna en ledare inom dessa avledningar kan snabbt påverka hela verksamheten, både kortsiktigt och långsiktigt. Genom att ta in en interimschef inom marknad och försäljning kan du snabbt fylla rollen med en person som har alla de egenskaper, kunskaper och kompetenser som ni behöver. Just snabbheten är en stor fördel gentemot den vanliga rekryteringsprocessen, en process som både tar längre tid och är mindre träffsäker.

Exempel på roller vi tillsätter

Plus olika roller som projektledare, specialister eller förändringskonsulter.

Anlita en interimskonsult

Vid brådskande behov för ett projekt eller fast roll kan en interimskonsult fylla ett viktigt tomrum.

Bli en interimskonsult

Anta olika interimroller i syfte av variation eller att hitta rätt anställning. Vi erbjuder både chefsroller och operativa roller.
Scandinavian Executive Woman Mobile png

Rekryteringsprocessen

1.Uppdragsbeskrivning och målbild

Kravprofil, uppgift, roll, erfarenheter, kulturen. Bör och skall-krav tas fram, nuläget och målbild

2.Kandidatsökning och kvalitetssäkring

Vi letar i vårt kvalitetssäkrade nätverk och undersöker tillgänglighet samt prisbild enligt målsättning

3.Intervjuer och kontroller tillsammans med kund

Läs mer

Frågor och svar om interim CMO

Vad gör en interim CMO/Marknadschef? En marknadschef/direktör har det övergripande ansvaret för företagets marknadsföring. Som Marknadschef följer man även upp resultatet och analyserar genomförda aktiviteter.  
Vilken utbildning och erfarenhet har en interim CMO/Marknadschef? Våra Marknadschefer har en adekvat akademisk utbildning. Även om den exakta utbildningen kan variera mellan olika kandidater så är utbildningen ofta bred och kan utöver marknadsföring även bestå av ekonomi, teknik, ledarskap och reklam.  
Hur kan en interim CMO/Marknadschef hjälpa min verksamhet? En Marknadschef kan snabbt hoppa in när det finns ett behov av en tillfällig sådan. De kan utföra alla uppgifter som en Marknadschef vanligtvis gör och ta ett helhetsansvar för marknadsföringen.  
Vad kostar det att hyra en interim CMO/Marknadschef? Den exakta kostnaden beror på sådant som omfattning, kandidatens utbildning och erfarenhet, vilket behov och vilka kriterier som finns. Arvodet för respektive kandidat presenteras dock alltid tillsammans med de utvalda kandidaterna för det specifika uppdraget.  
Hur lång tid tar det att hitta en kvalificerad CMO/Marknadschef? Eftersom att behovet av en interim Marknadschef kan uppstå plötsligt och vara akut så vill vi presentera kandidaterna snabbt. Detta gör vi inom 1-3 dagar, så att konsulten snabbt kan vara på plats.  

Kontakta oss

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Michael Gabrielsson - Scandinavian Executive
    Michael Gabrielsson

    Partner och delägare

    Allmänna förfrågningar