Scandinavian Executive » Utbud » Logistikchef

Logistikchef

Optimera Din Logistik

En interim logistikchef är en tillfällig chef inom logistikområdet som anställs för att ta över ledarskapet och hantera de olika logistikprocesser i en organisation under en begränsad tidsperiod. Våra interimschefer har relevant erfarenhet, kompetens och förmågan att snabbt integreras i organisationen.

En interim logistikchefs ansvarsområden kan variera beroende på organisationens storlek, bransch, behov och den specifika situationen som den tillfälliga chefen anställs för att hantera. Generellt sett kan ansvarsområdena för en interim logistikchef inkludera planering, budget kontroll, rapportering, leverantör och kundrelationer.

 

Våra logistikchefer har en gedigen erfarenhet av logistikområdet och en stark ledarskapskompetens. De har även erfarenhet av att hantera förändringsprojekt och en förmåga att snabbt integreras i en organisation och leverera resultat.En sådan chef kan till exempel anställas för att hantera en övergångsperiod mellan två permanenta chefer eller för att ta itu med specifika problem eller utmaningar inom logistikområdet.

 

Scandinavian Executive specialiserar sig på interim management och har ett nätverk med över 4000 interimskonsulter och chefter. Dessa interim chefer genomgår en noggrann urvalsprocess för att säkerställa att de har rätt kompetens och erfarenhet för att möta organisationens behov. Vi har rätt kandidat för uppdraget

Exempel på roller vi tillsätter

Plus olika roller som projektledare, specialister eller förändringskonsulter.

Anlita en interimskonsult

Vid brådskande behov för ett projekt eller fast roll kan en interimskonsult fylla ett viktigt tomrum.

Bli en interimskonsult

Anta olika interimroller i syfte av variation eller att hitta rätt anställning. Vi erbjuder både chefsroller och operativa roller.

Hur går det till att anställa en logistikchef inom industri?

Vi tror på effektiva och okomplicerade processer. Därför är vår rekryteringsprocess både enkel, snabb och träffsäker. Själva processen för att anställa en logistikchef är alltid densamma, oavsett om du behöver en konsult som kan driva fabrik, sköta logistiken eller implementera ett nytt IT-system för lagerhantering.

Scandinavian Executive Woman Mobile png

Rekryteringsprocessen

1.Uppdragsbeskrivning och målbild

Kravprofil, uppgift, roll, erfarenheter, kulturen. Bör och skall-krav tas fram, nuläget och målbild

2.Kandidatsökning och kvalitetssäkring

Vi letar i vårt kvalitetssäkrade nätverk och undersöker tillgänglighet samt prisbild enligt målsättning

3.Intervjuer och kontroller tillsammans med kund

Anlita interim

Frågor och svar om interim Logistikchef

Vad gör en interim logistikchef? En logistikchef kan arbeta med ledningsgruppen och ha en av nyckelrollerna i utvecklingsarbetet, men kan även ingå i ett team med de som arbetar med försäljning och logistik. Logistikchefens uppdrag och arbetsuppgifter kan variera mellan olika företag och organisationer.  
Vilken utbildning och erfarenhet har en interim logistikchef? En logistikchef har adekvat akademisk utbildning, men den exakta utbildningen kan variera mellan olika logistikchefer. En del är till exempel utbildade civilingenjörer. Därtill har de erfarenhet av yrket, och av att snabbt hoppa in där det behövs.  
Hur kan en interim logistikchef hjälpa min verksamhet? En interim logistikchef kan hjälpa din verksamhet på samma sätt som en fastanställd logistikchef, med samma uppgifter och utmaningar. En tillfällig logistikchef kan vara ett bra val när du inte vill stressa med rekryteringen, utan hellre tillsätter en tillfällig sådan tills vidare.  
Vad kostar det att hyra en interim logistikchef? Det går inte att säga en exakt kostnad innan man har all information och vet exakt vilka behov ni har. När vi presenterar lämpliga kandidater för uppdraget så presenterar vi även arvodet. Vi tar inte betalt för att ta fram dessa kandidater, utan vi debiterar endast för den tid som konsulten lägger ned.  
Hur lång tid tar det att hitta en kvalificerad logistikchef? Normalt hanterar vi en sökprocess efter en logistikchef på 1-3 dagar enligt överenskommelse med er. Då har vi gjort ett kvalificerat urval och intervjuat de bäst lämpade. Ca tre av de bästa kandidaterna presenteras till er för utvärdering. Presenterade kandidater är sedan tillgängliga för start omgående eller inom någon vecka.  

Kontakta oss

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Michael Gabrielsson - Scandinavian Executive
    Michael Gabrielsson

    Partner och delägare

    Allmänna förfrågningar