Scandinavian Executive » Utbud » Logistikchef

Logistikchef

Logistikchef inom industri – processindustri

Anledningarna är många men det primära behovet är oftast desamma, att fylla arbetsrollen så snabbt som möjligt. För industrier och fabriker kan snabbheten vara extra viktig då avbrott i verksamheten snabbt kan bli väldigt dyrt.

Vi på Scandinavian Executive har inte bara erfarenhet av att matcha rätt uppdrag med rätt interimskonsult, vi har även headhuntat flera duktiga konsulter till vårt nätverk. På så sätt kan vi inte bara ta fram flera duktiga kandidater som passar just era behov och krav, vi kan även se till att de finns på plats redan efter några dagar. Vi arbetar helt enkelt snabbt och smidigt.

 

Fördelarna med att välja en interimskonsult istället för att nyrekrytera är många. De mest uppenbara är att du snabbt får in potentiella kandidater som kan lösa det specifika problemet som dykt upp eller fylla arbetsrollen som har blivit ledig. En annan fördel med att använda interim är för att leda ett projekt, en omstrukturering eller någon typ av förändring i verksamheten. Då kan den tillfälliga konsulten styra upp arbetet och säkerställa att mål nås och deadlines hålles. Som du märker ställs det stora krav på en interimskonsult. Detta ställer i sin tur stora krav på våra kandidater och vår förmåga att matcha rätt. Genom åren kan vi med stolthet säga att vi har samlat ett väldigt kompetent nätverk och dessutom utvecklat en god fingertoppskänsla när det kommer till att matcha rätt.

Exempel på roller vi tillsätter

Plus olika roller som projektledare, specialister eller förändringskonsulter.

Anlita en interimskonsult

Vid brådskande behov för ett projekt eller fast roll kan en interimskonsult fylla ett viktigt tomrum.

Bli en interimskonsult

Anta olika interimroller i syfte av variation eller att hitta rätt anställning. Vi erbjuder både chefsroller och operativa roller.

Hur går det till att anställa en logistikchef inom industri?

Vi tror på effektiva och okomplicerade processer. Därför är vår rekryteringsprocess både enkel, snabb och träffsäker. Själva processen för att anställa en logistikchef är alltid densamma, oavsett om du behöver en konsult som kan driva fabrik, sköta logistiken eller implementera ett nytt IT-system för lagerhantering.

Scandinavian Executive Woman Mobile png

Rekryteringsprocessen

1.Uppdragsbeskrivning och målbild

Kravprofil, uppgift, roll, erfarenheter, kulturen. Bör och skall-krav tas fram, nuläget och målbild

2.Kandidatsökning och kvalitetssäkring

Vi letar i vårt kvalitetssäkrade nätverk och undersöker tillgänglighet samt prisbild enligt målsättning

3.Intervjuer och kontroller tillsammans med kund

Anlita interim

Frågor och svar om interim Logistikchef

Vad gör en interim logistikchef? En logistikchef kan arbeta med ledningsgruppen och ha en av nyckelrollerna i utvecklingsarbetet, men kan även ingå i ett team med de som arbetar med försäljning och logistik. Logistikchefens uppdrag och arbetsuppgifter kan variera mellan olika företag och organisationer.  
Vilken utbildning och erfarenhet har en interim logistikchef? En logistikchef har adekvat akademisk utbildning, men den exakta utbildningen kan variera mellan olika logistikchefer. En del är till exempel utbildade civilingenjörer. Därtill har de erfarenhet av yrket, och av att snabbt hoppa in där det behövs.  
Hur kan en interim logistikchef hjälpa min verksamhet? En interim logistikchef kan hjälpa din verksamhet på samma sätt som en fastanställd logistikchef, med samma uppgifter och utmaningar. En tillfällig logistikchef kan vara ett bra val när du inte vill stressa med rekryteringen, utan hellre tillsätter en tillfällig sådan tills vidare.  
Vad kostar det att hyra en interim logistikchef? Det går inte att säga en exakt kostnad innan man har all information och vet exakt vilka behov ni har. När vi presenterar lämpliga kandidater för uppdraget så presenterar vi även arvodet. Vi tar inte betalt för att ta fram dessa kandidater, utan vi debiterar endast för den tid som konsulten lägger ned.  
Hur lång tid tar det att hitta en kvalificerad logistikchef? Normalt hanterar vi en sökprocess efter en logistikchef på 1-3 dagar enligt överenskommelse med er. Då har vi gjort ett kvalificerat urval och intervjuat de bäst lämpade. Ca tre av de bästa kandidaterna presenteras till er för utvärdering. Presenterade kandidater är sedan tillgängliga för start omgående eller inom någon vecka.  

Kontakta oss

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Michael Gabrielsson - Scandinavian Executive
    Michael Gabrielsson

    Partner och delägare

    Allmänna förfrågningar